TUOTTEET

HR-PROF

Tehokas palonsuoja-aine puulle – voidaan käyttää sekä sisällä että ulkona.

HR-Prof on laadukas vesiliukoinen palonsuoja-aine, joka suojaa puuta palamiselta ja syttymiseltä sekä pidentää säälle altistuvien puupintojen käyttöikää. Puun pintaan imeydyttyään HR-Prof kiinnittyy kemiallisesti puun solurakenteeseen muodostamatta puun pinnalle kalvoa. Tämän ansiosta puu pääsee hengittämään ja se voidaan käsitellä halutulla pintakäsittelyaineella. HR-Prof on sertifioitu EU-asetuksen nro 305/2011 (rakennusalan tuotteita koskeva asetus) mukaisesti. Tuotteen tehokkuus on testattu ja vahvistettu kansainvälisesti.

HR-Prof on suunniteltu käytettäväksi sekä uusien että korjattavien rakennusten tai muiden rakenteiden puupintojen ja -osien käsittelyssä. Se soveltuu sekä lehti- että havupuumateriaalien käsittelyyn. HR-Prolla käsitelty puutavara täyttää EU:n asetusten rakennusalan tuotteita koskevat vaatimukset, joten asiakkaamme voivat hakea käsitellylle puulle CE-merkintää. Kulutus: 2,0–4,5 mm käsittelysyvyys puun pinnasta saavutetaan useimpien puulajien tapauksessa kulutuksen ollessa 270 ml/m2; punaseetrille tuotetta tulee käyttää 360 ml/m2.

B-paloluokitus saavutetaan, kun käsiteltävä tuote käsitellään kauttaaltaan neljältä sivulta ja ainetta käytetään väh. 300 g/m2.

Tuote täyttää seuraavien luokitusten vaatimukset:

 • Palotekninen käyttäytyminen: euroluokka B-s1-d0 (EN 130501-1);
 • Palonkestävyys: K1 10/ K210 (EN 13501-2).

Pakkauskoot: 20 ja 1000 litran IBC-kontti

KÄSITTELYN TULOS? LUONNOLLINEN, KESTÄVÄ JA PALAMATON PUUPINTA!

HR-PROF BIO

Suojaa puupintoja ja pidentää niiden käyttöikää – sisällä ja ulkona.

HR-Prof Bio on käsittelyaine, joka estää puutavaran homehtumista ja lahoamista, sienien kasvua ja hyönteisten aiheuttamia vaurioita. Puun pintaan imeydyttyään tuote kiinnittyy kemiallisesti puun solurakenteeseen muodostamatta sen pinnalle kalvoa. Tämän ansiosta puu pääsee hengittämään ja se voidaan käsitellä halutulla pintakäsittelyaineella. HR-Prof Bio ei sisällä biosidejä eikä karsinogeenejä.

Tuote on turvallinen ja myrkytön.

EN 84 mukainen sertifiointi todistaa, että HR-Prof Bio suojaa puuta esimerkiksi Coniophora puteana, Gloeophyllum trabeum ja Coriolus versicolor - sieniltä. Tuotteen tarkoitus on pidentää puumateriaalien käyttöikää ja parantaa niiden kestävyyttä; käsitelty puu on vähemmän altis sinistymille ja sienien kasvulle.

Kulutus: 200-300 g/m2 (1 litra 3–5 m2 kohden).

HR-Prof Bio tuote on väritön.

Pakkauskoot: 20 ja 1000 litran IBC-kontti

KÄSITTELYN TULOS? LUONNOLLINEN, KESTÄVÄ JA LAHOAMATON PUUPINTA!

HR-PROF STAIN

Kaunis ja tehokkaasti suojaava petsi – soveltuu sekä sisä- että ulkokäyttöön.

HR-Prof Stain on vesiliukoinen akryylipetsi, joka muodostaa puun pinnalle puolipeittävän , kiiltävän suojakalvon. Petsi ei kuitenkaan muodosta paksua kalvoa, joka voisi irrota materiaalin pinnasta ajan kuluessa. Tämän erinomaisen ominaisuuden ansiosta aikaa ja rahaa säästyy huomattavasti, kun pintakäsittelyn uusimisen tarve vähenee. HR Prof Stain imeytyy syvälle puun pintaan vähentäen sen huokoisuutta ja karheutta. HR Prof Stain suojaa puutavaraa säältä sekä kosteuden ja auringonvalon haitallisilta vaikutuksilta.

 • Ei sisällä haihtuvia orgaanisia yhdisteitä (VOC), APEO-yhdisteitä, biosidejä, liuottimia tai muita haitallisia tai myrkyllisiä aineisosia
 • Suojaa sään ja UV-säteilyn vaikutuksilta
 • 100% yhteensopiva HR Prof palonestoaineen kanssa
 • Ennaltaehkäisee puun halkeilua

HR Prof Stain on suunniteltu käytettäväksi käsittelemättömien tai HR Prof palonestoaineella käsiteltyjen puupintojen pintakäsittelyyn ja suojaukseen. Tuotteella voidaan käsitellä sekä uusia että aiemmin käsiteltyjä asuinrakennusten ja kalusteiden puupintoja (julkisivut, puiset terassit, puutarhakalusteet, ikkunapielet, ovet jne.)

Kulutus: vähintään 60-100 g/m².

Pakkauskoot: 20 ja 1000 litran IBC-kontti

KÄSITTELYN TULOS? VÄRIKÄS, SIISTI JA SUOJATTU PUUPINTA!

Valkoinen

Valkoinen

Harmaa

Musta

Ruskea

Vihreä

Keltainen

Huomioi!!! Värisävyt ovat suuntaa-antavia!

HR-PROF OIL

Yleiskäyttöinen öljy erilaisten pintojen käsittelyyn ja suojaukseen – sisällä ja ulkona..

HR Prof Oil soveltuu puu-, kivi- ja betonipintojen suojaukseen. Se muodostaa materiaalin pinnalle ohuen kalvon, joka parantaa materiaalin ulkonäköä ja suojaa sitä lialta, kosteudelta, vedeltä ja säältä.

 • Myrkytön ja turvallinen käyttää
 • Ei peitä materiaalin luonnollista pintarakennetta
 • 100% yhteensopiva HR Prof palonsuoja-aineen kanssa
 • Ehkäisee puun halkeilua
 • Parantaa huokoisten materiaalien kuten kiven ja betonin kestyävyyttä
 • Voidaan sävyttää öljymaalipigmenteillä

Tarkoitettu sekä uusien että aiemmin käsiteltyjen asuinrakennusten ja kalusteiden puupintojen (julkisivut, puiset terassit, puutarhakalusteet, ikkunanpielet, ovet jne.) käsittelyyn. Soveltuu käytettäväksi myös kivi- ja betonipinnoilla (tiilijulkisivut, aidat jne)

Kulutus: 60–80 g/m2 (1 litra 12–16 m2 kohden) riittää useimmille pinnoille

Pakkauskoot: 20 ja 1000 litran IBC-kontti

KÄSITTELYN TULOS? SIISTI, SUOJATTU JA VETTÄ HYLKIVÄ PUUPINTA!

HR-PROF RENOVATOR

Puupintojen entisöintiin ja värin palauttamiseen – sisällä ja ulkona.

HR-Prof Renovator on vesiliukoinen, hajuton puhdistusliuos, jonka läpäisykyky on hyvä. Se puhdistaa ja kirkastaa likaiset puupinnat, palauttaen vanhan puutavaran luonnollisen värin. Se soveltuu hyvin myös tuoreemman puutavaran tummentumien poistamiseen.

 • Ei sisällä klooria tai klooriyhdisteitä, biosidejä,
 • VOC-yhdisteitä tai muita haitallisia aineita
 • Myrkytön, turvallinen käyttää
 • Ei vahingoita puun rakennetta
 • Vahvistaa puuta ja parantaa sen kestävyyttä
 • Käsitelty pinta voidaan käsitellä halutuilla pinnoitteilla ja suoja-aineilla
 • Käsittely voidaan uusia

HR-Prof Renovator on suunniteltu käytettäväksi lian ja tummentumien poistamiseen erilaisista puupinnoista ja -esineistä, kuten julkisivuista, talojen rakenteista, terasseista, veneiden kansista jne. Se soveltuu kaikkien puulajien, myös mahongin ja tiikin, puhdistukseen. HR-Prof Renovator sopii erityisen hyvin käytettäväksi veneiden ja laivojen puuosien käsittelyyn.

Kulutus: vähintään 100–150 ml/m²

Pakkauskoot: 20 ja 1000 litran IBC-kontti

KÄSITTELYN TULOS? ENTISÖITY, PUHDAS JA VAHVISTETTU PUUPINTA!

HR-PROF ANTI RUST

Korroosiosuoja, tehoaa ruosteeseen ja metallin korroosioon.

HR-Prof Anti Rustia käytetään metallien pohjakäsittelyyn ennen maalaamista sekä sellaisten esineiden suojaamiseen, joissa on jo tapahtunut korroosiomuutoksia. Aineen kemikaalinen koostumus pysäyttää korroosion ja muuttaa ruosteen suojaavaksi kerrokseksi.

HR-Prof Anti Rustia suositellaan käytettäväksi autojen, veneiden, puutarhatarvikkeiden ja muiden metallisten pintojen käsittelyyn.

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • Parannettu, ympäristöystävällisempi koostumus

 • Yhdistyy metallin kanssa kemiallisella tasolla, erinomaiset adheesio-ominaisuudet

 • Pysäyttää jo alkaneen korroosion ja estää uuden ruosteen muodostumista

 • Metalli saa kovan suojavan pintakerroksen, joka pidentää käyttöikää ja parantaa kestävyyttä ulkoisten tekijöiden rappeuttavaa vaikutusta vastaan

 • Pinnoite on tulenkestävä

 • Ei sisällä VOC-yhdisteitä, eikä raskaita metalleja, hajuton ja väritön

 

Kulutus: vähintään 100–150 ml/m²

Pakkauskoot: 20 ja 1000 litran IBC-kontti

KÄSITTELYN TULOS? SUOJAA KORROOSIOLTA!